Kategorier
veganisme

Fuck Pukka

Det er ikke nemt at kæmpe imod ekstrem dyremishandling. Hver eneste dag må vi bevidne, hvordan karnister overalt omkring os ser sig selv som overlegne herskere, der kan undertrykke hvem end de lyster. De befinder sig på gaden, hvor de skamløst gnasker på andres kropsdele, de går rundt i supermarkedet, hvor de kaster lig ned i deres indkøbsvogne, som var de ligegyldige objekter – de gemmer sig måske endda i din nærmeste omgangskreds, hvor de uforskammet glorificerer vold, slaveri og mord til familiemiddagen. Men ekstrem dyremishandling findes også der, hvor du mindst venter den. Selv i en lille, tilsyneladende uskyldig, ”bæredygtig” teproduktion – ja, vi taler om dig, Pukka!

Sjældent har vi fået os et større chok, end da vi købte en pakke blandede Pukka-tebreve. For midt mellem fennikel og hyldeblomst gemte sig en teblanding, der gav os klumper i halsen og traumer for livet. Lemon, Ginger & Manuka Honey, hvad fuck, Pukka! Vi vil ikke have opkast fra slavegjorte bier i vores te, hvad bilder I jer ind, I fucking dyremishandlere!

Vi sendte straks en masse mails af sted, og fik lange, intetsigende svar tilbage. Mail efter mail kunne Pukka-support fable om, hvordan de kun bruger biavlere, der udnytter slavegjorte bier på en bæredygtig måde, og at de desuden har et hold medarbejdere, der arbejder på at finde et dyremishandlingsfrit alternativt sødemiddel. Vi har et råd til jer, Pukka: Fyr de medarbejdere, og brug pengene på ahornsirup i stedet.

Der er jo nok en grund til, at bierne laver honning, og nej, det er ikke for at dyremishandlere kan få sin te sødere (og ærlig talt, hvor svært er det lige at købe sukker, din taber). Det er for at bierne selv kan få den optimale ernæring. Både honningbier og andre vilde bestøvere producerer honning for at overleve, men selvom mange andre arter er mere effektive i at bestøve end honningbier, bor de ikke i store kolonier og er ofte i dvale. Derfor kan det ikke betale sig for grådige mennesker at avle på dem og stjæle deres honning. Når mennesker aggressivt avler en bestemt bestøver, går det ud over bestanden af de andre. Det er derfor, at alle andre arter af vilde bestøvere er truede – fordi mennesker føler sig berettigede til at avle på og slaveholde nogle.

Så vi vil råde alle jer seje veganere derude til at sende Pukka en besked. Du kan gå ind på https://www.pukkaherbs.com/se/sv/kontakta-oss og trykke Hjälp nede i højre hjørne. Fortæl Pukka at de skal tage sig sammen og stoppe med at være nogle dyremishandlere. Og indtil da, FUCK PUKKA!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *