Kategorier
veganisme

Gulerodssuppe

  • Nogle løg, kartofler og æbler hakkes og lægges i gryden.
  • Imens de brunes, bliver en stabil mængde gulerødder hakket. Og alt det ingefær og hvidløg, der er tilgængeligt. Ikke for fint, for vi blender alligevel det hele; ellers bliver det ikke brunt. Op til 5cm³/stykke burde være fint.
  • De lægges i gryden sammen med røde linser og nok vand til lige knap at dække dem. Ikke mere vand end det.
  • Imens suppen koger, så steges røget tofu på panden i krydderier. Det var ikke mig, men jeg ved at det vigtige er, at toppingen er tofu frem for f.eks. koriander, så at suppen forbliver brun.
  • Når linserne er ved at være der, så blendes suppen med stavblender. Når den er helt blendet, så kan konsistensen justeres ved at tilføje vand. (Det er derfor det er vigtigt ikke at hælde for meget vand i inden.) Det er også nu, at vi hælder sojasovs i, for det giver ikke rigtig mening før, fordi man ikke kan smage saltiteten, før den er blendet. Peber, også for resten!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *